دستورات غذایی هر گروه از بیماران سوء مزاج


مراجعین محترم، لطفا موارد زیر را بنا به دستوری که در هنگام ویزیت در مطب دکتر پورحسینی به شما داده می شود انتخاب و اجرا بفرمایید.

آداب تغذیه برای همۀ گروه ها

  • خوب بجوید (حداقل 30 بار)
  • آرام بخورید و با آرامش غذا بخورید.
  • صحبت نکنید.
  • نشسته روی زمین غذا بخورید.
  • پرخوری نکنید.
  • تا گرسنه نشده اید نخورید.
  • درهم خوری چند نوع غذا ممنوع. ماست و لبنیات، آب و مایعات، سالاد و میوه بر سر سفره ممنوع.
    • ( در صورت سازگاری با معده نیمساعت قبل غذا مجاز است)
  • روی غذا نخوابید.
  • شام 2-3 ساعت قبل خواب باشد.
  • روی غذا فعالیت نکنید.

بیماران با غلبه سودا

غذاهای مضر
فريز شده‌ها – غذاهای بيات – پنير – کشک – آب يخ – چای – قهوه – ماهی – گوشت گاو و شتر و شترمرغ – عسل و خرمای زیاد – سير و پياز (فقط پخته با حجم کم مجاز است) – کلم شاهی تره- ادويه‌جات-زنجبيل و فلفل- کرفس و ترخون و نعنا- میوه ترش- سرکه و ترشی ها- شوری – گوجه – بادمجان – عدس – باقلا – فست فودها – قارچ – کنسروها- رب گوجه

    غذاهای مفید
    بادام- انجیر- مویز-توت- زرده تخم مرغ- گوشت گوسفندی و جوجه- گندم- نخود- ماش- کاهو-هویج- شلغم- خرفه- کدو حلوايي- کدو خورشتي- پالوده سيب- انگور شيرين- سيب و گلابی – کره و روغن حيواني – ماست شيرين گاوي- فرني- شير برنج- خوراکیهای شیرین ملایم- زیتون


    بیماران با غلبه صفرا

    غذاهای مضر
    پرخوري- سرخ کردني- سير و پياز -چرب و شيرين-تخم مرغ زياد – گوشت شتر و شترمرغ – انواع ادويه- -چاي قهوه- ريزه‌خواري-عسل- کرفس- ترب- شاهي تره ترخون شويد نعنا و پونه- بادمجان-زعفران- وانيل- خردل- خرما-گردو- پسته- نمک و شوری- انواع سس فست فودها- چیپس وپفک و..

    غذاهای مفید
    سوپ جو-آش‌هاي ترش- ماء‌الشعير- دوغ و ماست شیرین- شاه توت- زرشک- هلو- انار خيار کاهو- سيب گلابي- کدو خورشتي- آلو- تمرهندی – اسفناج- خرفه-گشنيز- عدس و ماش- ميوه به اعتدال- گلاب- شربت آبليمو- – هندوانه- بادام-روغن بادام


    غذاهای غلیظ و بد هضم

    • گوشت ها خصوصا گاو گوساله شتر شترمرغ. جگر. ماهی.
    • سفیده تخم مرغ.
    •  نان خمیر و برنج خمیر. نان سفید. ماکارونی. رشته. کیک و کلوچه. حلوا.
    • لبنیات خصوصا پنیر.
    •  الویه. حلیم. کله پاچه.
    • سیب زمینی پخته و سرخ شده.
    • عدس. باقلا.
    • کنجد و ارده .
    • کلم. قارچ. موز. خرما.
    • غذاهای چرب خصوصا با روغن جامد.
    • رب گوجه. همه فست فودها

    خواندن مقالات اهمیت مزاج شناسی و شناخت انواع مزاج در طب سنتی ایران را به شما توصیه می کنیم.