برنامه هفتگی
سخن اول : چرا طب سنتی ایرانی؟
این روزها آنقدر سطح فرهنگی جامعه بالا رفته است که همه بدنبال راه و روش صحیح زندگی می گردند و در میان مکاتب مختلف فکری و پیشنهادهای رنگارنگ علمی جستجو می کنند تا سره را از ناسره جدا کنند و بهترین و مطمئن ترین راه نیکو زیستن و سالم و تندرست ماندن را پیدا کنند.
پیشنهاد ما برای شما روشهای حفظ تندرستی در طب سنتی ایرانی – اسلامی است و برای این پیشنهاد خود دلایل کافی و وافی داریم.
طب سنتی ایرانی، یک دانش عمیق و اصولی است.
برخلاف نظر برخی کج اندیشان، طب سنتی مجموعه ای از باورهای غلط و غیر علمی و سنت های کهنه بی اعتبار نیست. در طب سنتی ما بسیار عمیق تر از طب نوین تا ریشه های فلسفی هر تصمیم و هر توصیه فکر می شود و با استدلال های محکم تثبیت می گردد.
طب ما امتحان پس داده است!
برخلاف یافته های جدیدی که متاسفانه در برخی از موارد پس از چند صباحی نادرستی آن ثابت می شود یا منافع عده ای سودجو در پشت تبلیغات بیش از حد آن آشکار می گردد. در طب سنتی ایرانی که قدمتی چند هزار ساله دارد هر پیشنهاد و هر دستور رفتاری سالهای متمادی امتحان شده و صحت و سقم آن و موارد احتیاط آن به وضوح روشن گشته است.
طب ما با زندگی ما هماهنگ است.
طب سنتی ایرانی با بافت فرهنگی و اقلیمی ما هم¬آهنگی و همخوانی دارد و این یکی از اصول بهداشت و درمان است. عادات غذایی، نوع پوشش، نوع شغل، ساعات خواب و بیداری و بسیار از قوانین زندگی به طور کامل قابل تعمیم از منطقه ای به منطقه دیگر نیست و بایستی حتما با شرایط اقلیمی، فرهنگی آن منطقه سازگار باشد.
طب ما نگاهی جامع دارد.
طب سنتی ایرانی کلی نگر است و هرگز یک عضو از بدن انسان را جدا از کلیت وجودی او و خارج از جغرافیای جسم و روح او بررسی نمی کند و برای آن تصمیم نمی گیرد. بلکه هر عضو و هر اندام و هر سلول انسان را جزئی از یک مجموعه هوشمند و مدیریت شده می داند که رفتارها و افعال آن برآمده از یک فرآیند پیچیده عمومی و حاصل رفتارهای پی درپی و زنجیره وار همه اجزاء روح و جسم انسان است. پس هرگاه طب سنتی ما می خواهد برای جزئی از این مجموعه دستوری صادر کند یا تصمیمی بگیرد حتما و قطعا به همه بدن بطور جامعه نگاه می کند و مصالح عمومی آن را در نظر می گیرد.
به این دلایل و بسیاری دلایل دیگر ما روش های حفظ تندرستی طب سنتی ایرانی را به شما توصیه می کنیم که در طی قرون اسلامی با دستورات عالی و سلامتی بخش دین بی نظیر ما پالایش و آرایش شده و زیباتر و جامع تر گشته است.
امید است در سایه اجرای دقیق و صحیح این دستورات که بسیار ساده و عملی و کاربردی اند بتوانید هرچه سریعتر به ساحل زیبا و دلنشین سلامتی برسید و از دریای پرتلاطم بیماریها و ناخوشی ها رهایی یابید و در سلامت خود پایدار و مستحکم بمانید.
اما پیش از اقدام به تغییر رفتارها و عادات پیشین توجه به چند توصیه را ضروری می دانم:
اول آنکه مراقب باشید با عادات غلط قدیمی خود برخورد خشن و ناگهانی نکنید! هر تغییر رفتار و عادتی در طب سنتی ما بایستی با مدارا و به تدریج رخ دهد.
در طب سنتی ایرانی عادت حکم طبیعت دوم انسان را دارد یعنی همانگونه که جسم و روح انسان با طبیعت ذاتی و جبلی خود مأنوس و سازگار است با عاداتی که به مرور زمان در وجود وی مستحکم شده است نیز انس می گیرد و تغییر ناگهانی آن او را می آزارد و ایجاد عکس العمل های ناگوار می کند.
پس اگر عادتی چندان بد و بیماری زا نیست طبق دستورات طب سنتی نباید آن را برانداخت یا بدن را با تغییر آن آزرد. اما اگر عادتی واقعا مضر و مضاد سلامتی و تندرستی است بایستی بسیار آرام و بتدریج و با ملاحظه توانایی بدن با مدارا و در چندین مرحله گام به گام به تغییر آن عادت غلط اقدام نمود.
البته ناگفته نماند که بهترین روش برای حفظ سلامتی آنست که عادات غلط را از اول کسب نکنیم و بدن را با آن آشنا و مأنوس نسازیم زیرا هر تغییر عادتی هرچند با ملاحظات ویژه آن همراه باشد باز به روح و جسم ما آزاری می رساند که بهتر است نباشد.
این توصیه شاید در بهترین حالت آن به کار فرزندان ما بیاید. سعی کنیم با آموختن توصیه های این نوشتار از ابتدا فرزندانمان را درست تربیت کنیم و از عادات غلط رفتاری در امر سلامتی باز داریم. هرچند بسیاری از رفتارهای غلط هم اکنون در کمین همه ماست تا به هربه راحت تر بودن و جذاب تر بودن جسم و روح ما را به عادات غلط بیالاید.
دومین توصیه ما پیش از عمل به دستورات سلامتی بخشی که زین پس با شما خواهیم گفت آنست که برای اجرای بهتر این دستورالعمل از کاتالیزور (آرامش) استفاده کنید.
فضای خانه را متشنج نکنید. با اعضای خانواده خصوصا بچه ها درگیر نشوید. از روشهای فشاری و تهاجمی به هیچ وجه استفاده نکنید. عامل تنبیه و توبیخ در این مسیر اثر معکوس خواهد گذاشت و نهایتا در آینده کار را خراب تر خواهد کرد.
سعی کنید با ملاطفت و توجیه منطقی و با محرک (تشویق) و (تحسین) کار را به پیش ببرید. اعضای خانواده را با خود همراه کنید که بدون شک سلامتی و تندرستی کامل فقط در فضای یک خانواده همراه و همدل بدست می آید و هر ساز ناکوکی، آوای زیبا و آرام بخش سلامتی را در خانه برهم خواهد زد.
سوم آنکه از همین حالا بدانید راهی طولانی و سخت در پیش دارید.
متاسفانه عادات غلط با تبلیغات مداوم و پی¬درپی از هرگوشه ای ما و خانواده ما را احاطه کرده است و با جذابیت های ویژۀ خود، نفس را به گزینش رفتارهای نامناسب ترغیب می کند.
این امر خصوصا در مورد کودکان و خصوصا در زمانی که به اجتماع پا می گذارند جدی تر است. صبور باشید و سعی کنید با همان ملاطفت و آرامشی که شروع کرده اید خود و خانواده خود را در برابر خطرات ناتندرستی محافظت کنید.
ما می توانیم همگی باهم و در یک حرکت مستمر و ریشه ای، سبک زندگی صحیح را بر اساس آموزه های اصیل طب سنتی ایرانی اسلامی دوباره در کشور زیبای بی نظیر خود پیاده کنیم و سلامت و تندرستی را به خود و نسل های پس از خود هدیه نماییم و با یک جامعه سالم و ایده-آل چشم انتظار قدوم طلایی آقا و مولایمان حضرت صاحب الزمان باشیم.